بهترین روش یادگیری زبان

بهترین روش یادگیری زبان  چیست؟

بهترین روش یادگیری زبان آن است که در محیط آن زبان قرار بگیریم .برای بودن در محیط انگلیسی زبان و یا هر زبان دیگری که می خواهیم بیاموزیم سه راه حل داریم:

1.سفر به کشوری که  آن زبان به طور رایج کاربرد دارد. می توانید در اطراف خود افرادی را بیابید که با حضور شش ماهه در یک کشور خارجی به آن زبان تسلط پیدا کردند، اما متاسفانه این گزینه ای نیست که همه در اختیار داشته باشند .

2. با حضور در کشور خود  سعی کنیم محیطی با آن زبان ایجاد کنیم . برای مثال بسیاری از افراد سعی میکنند که در محیط خوابگاه های دانشجویی یک روز را اختصاص به آن زبان دهند و یا اینکه با افراد خارجی  ارتباط برقرار کنند و باز هم این گزینه برای همه میسر نیست.

3.سومین راه حل و عملی ترین راه حل آن است که سعی کنیم محیط اطراف خود را  چه در منزل – چه در ماشین و… به آن زبان در آوریم

بدین گونه که با مشاهده فیلم و انیمیشن های جذاب و سروده های مجاز می توانیم هم لهجه مناسب را به دفعات زیاد بشنویم و هم کلمات زیادی را در قالب جمله  بیاموزیم  – با این کار  دیگر لزومی به حفظ لغات وجود ندارد .علاوه بر آن اصطلاحات و ضرب المثل ها را  به راحتی فرا می گیریم.

اگر به نحوه یادگیری زبان فارسی در کودکان اطراف خود توجه کنیم، خیلی خوب می توانیم ببینیم که آن ها هیچ گاه به حفظ لغت نمی پردازند بلکه اصطلاحات  و لغات را بارها با لهجه و لحن درست می شنوند و مکالمه زبان خود را تقویت می کنند. سپس به مدرسه رفته و کتابت زبانی که به راحتی سخن میگویند  را می آموزند. ما نیز در این روش آموزش زبان از همین نکته استفاده می کنیم . و در واقع چهار مهارت مهم زبان در مکالمه را تقویت می کنیم :

1.تلفظ

2.لحن

3.مهارت شنیدن

4.مهارت صحبت کردن

همان طور که گفته شد بهترین روش یادگیری زبان آن است که آن زبان را زیاد بشنویم همان طور که کودکان زبان مادری خود را  زیاد می شنوند ومی آموزند.در این روش ما ابتدا آواها و واج های  آن زبان را  یاد می گیریم برای مثال در زبان فارسی واج ” خ” وجود دارد که در انگلیسی موجود نیست  و یا در زبان عربی واج “ض” وجود دارد که در فارسی نیست زیرا در فارسی هر چهار واج ” ز ذ ض ظ” به صورت یک واج در می آیند.در زبان انگلیسی واج w  وجود دارد که در فارسی موجود نیست بلکه در فارسی v داریم و…
 در دوره های آموزش  زبان به روش فیلم و انیمیشن  در ابتدا این  نکته های واجی گفته می شود و سپس دردوره انگلیسی  فیلم با زیرنویس پخش می شود و با لهجه آمریکایی در دوره های زبان انگلیسی و با لهجه لبنانی در دوره های های عربی نکات تلفظی دوباره اموزش داده می شوند.
در این حین لغات آن فیلم و نیز اصطلاحات موجود در فیلم بیان می شود و تمرین زبان آموزان این است که در منزل آن بخش از فیلم را که در کلاس کار شده است بدون زیرنویس تمرین کنند و تکرار کنند تا لغات آن به خوبی در ذهن آنان بنشیند. در انتهای هر جلسه زبان آموزان تمرینات آنلاین  را پاسخ می دهند که از آن فیلم و یا کلیپ تهیه شده است .بدین ترتیب مهارت شنیداری و نیز لغات و نیز تلفظ زبان آموز تقویت می شود. برای مهارت صحبت کردن نیز تمرین های خاصی به زبان آموز داده می شود .

یادگیری زبان چه مدت طول می کشد؟

یادگیری زبان به سه عامل بستگی دارد:
1.هوش زبانی
2.پشتکار
3.اعتماد به نفس

هوش زبانی
هوش زبانی یکی از  هوش های هشتگانه ما است (برای مطالعه بیشتر مراجعه شود به   مقاله ویکی پدیا درباره نظریه هوش های چندگانه) که برخی از افراد دارای آن هستند .این افراد معمولا تعداد زبان های زیادی را  می دانند و بسیار سریع زبان فرا میگیرند. البته اگر کسی این هوش را نداشته باشد جای نگرانی نیست زیرا که با پشتکار قابل جبران است مانند هوش ریاضی -بدین معنی که اگر کسی هوش ریاضی بالایی نداشته باشد با پشتکار بالا می تواند در امتحان ریاضی تنره بالای هجده کسب کند!.

پشتکار
پشتکار در زبان نقش بسیار مهمی را دارد ،زیرا که رمز یادگیری زبان در تکرار آن است تمامی روش های یادگیری زبان به این امر دلالت می کنند اما مهم این است که آن چیزی که باید تکرار کنیم جذاب باشد همین جاست که اهمیت این روش ( روش یادگیری با فیلم و انیمیشن ) پدیدار می شود  زیرا که برای اکثر افراد تکرار کردن یک انیمیشن جذاب بسیار دوست داشتنی تر از تکرار کردن کتاب درسی (غیر رمان )می باشد و نیز تکرار کردن سروده های یک زبان بسیار راحت تر از تکرار کتاب است. به خصوص برای قشری که مدام در حال درس خواندن هستند و برای تفریح دوست دارند که فیلم ببینند.


اعتماد به نفس
از آنجایی که یادگیری زبان یک شبه حاصل نمیشود و افراد معمولا دوست دارند که خیلی زود زبان فرا بگیرند پس از گذشت مدت کوتاهی دلسرد می شوند و میگویند که” من نمیتوانم زبان یاد بگیرم “و دست از پشتکار در زمینه یادگیری زبان برمیدارند.  و یا اینکه اگر به کتاب و یا فیلم خارجی برخورد کنند و متوجه مفهوم آن نشوند اعتماد به نفس خود در یادگیری آن زبان را از دست می دهند .یکی از کارهایی که ما در دوره های زبان انجام می دهیم این است سطح فیلم ها را بر اساس سه عامل فوق انتخاب می کنیم به این معنی که اگر اعتماد به نفس زبان آموز بالا باشد می تواند با فیلم های با اصطلاحات بالاتر کار کند اما اگر زود اعتماد به نفس خود را از دست می دهد فیلم با سطح بالا را انتخاب نمی کنیم.